Friday, May 02, 2008

Ziua mondiala de rugaciune - 11 mai 2008




Urmand exemplul primilor crestini care au staruit cu un cuget in rugaciune, asteptand revarsarea Duhului Sfant, Ziua Mondiala de Rugaciune cheama crestinii din toate natiunile sa se uneasca in rugaciune.

Aceasta miscare de rugaciune se extinde in mod miraculos. In anul 2006, milioane de crestini din 199 de natiuni s-au unit in rugaciune si in anul 2007 chiar mai multi crestini din 204 natiuni au participat la aceasta miscare. Din raspunsurile care au existat este evident faptul ca miscarea de rugaciune a patruns intr-o dimensiune mult mai profunda.

Incepand cu Ziua inaltarii, milioane de crestini au cautat sa se roage in diferite moduri zi si noapte, de-a lungul celor zece zile dinainte de Rusalii, urmand modelul dat de ucenicii lui Hristos. In anul 2007 mai multi crestini s-au implicat in cele “10 Zile de Rugaciune continua“, precum si in cele “90 de zile de binecuvantari” in care rugaciunea este exprimata prin acte de mila si de bunavointa in cadrul comunitatilor locale.

Habacuc 2:4 ” Iata, i s-a ingamfat sufletul, nu este fara prihana in el, dar cel neprihanit va trai prin credinta lui”. In 2007 natiunile au inaltat rugaciuni de pe coasta Pacificului, pana in Asia si Africa, din Orientul Mijlociu si Europa, pana peste ocean in America de Nord si Sud. A venit timpul ca si Romania sa se alature Bisericii lui Christos din intreaga lume.

In fiecare an, de Ziua Mondiala a Rugaciunii inalta si tu o rugaciune impreuna cu fratii tai de pretutindeni.



* Pentru a vedea clipul titrat in romaneste clik aici

** Aveti in boxa latarala un folder “Ziua mondiala de rugaciune” cu materiale legat de acest eveniment, Un ghid zilnic, sugestii, etc. Le puteti descarca.

No comments:

Post a Comment