Sunday, September 14, 2008

Din buletinul duminical 4




„ [...]Sa va iubiti unii pe altii, asa cum v-am iubit Eu, [...].” Ioan 13:34

A iubi asa cum a iubit Domnul Hristos, inseamna a manifesta altruismul in permanenta si in orice loc, prin cuvinte amabile si prin gesturi placute. Acestea nu ii costa nimic pe cei care le exprima, dar lasa in urma lor un parfum care inconjoara sufletul . Efectul lor nu va putea fi masurat niciodata. Ele nu sunt o binecuvantare doar pentru cel caruia ii sunt adresate, ci si pentru cel care le adreseaza, deoarece actioneaza asupra lui.
Dragostea veritabila este o insusire pretioasa, de origine cereasca, al carei parfum devine tot mai placut, pe masura ce se raspandeste asupra altora.
Dragostea lui Hristos este profunda si arzatoare, revarsandu-se asemenea unui torent irezistibil asupra tuturor celor care o vor primi. In iubirea Sa nu exista nicio umbra de egoism. In aceasta iubire de origine cereasca exista un principiu durabil, care ramane in inima. Ea se va face cunoscuta nu numai in relatia sfanta cu aceia care ne sunt cei mai dragi, ci si fata de toti ceilalti semeni cu care venim in contact. Ea ne va face sa acordam mici atentii, sa indeplinim fapte de bunatate, sa spunem cuvinte incurajatoare, amabile si sincere. Ea ne va determina sa simtim impreuna cu aceia a caror inima flamanzeste dupa simpatie.
Isus uneste inimile.

No comments:

Post a Comment