Friday, September 12, 2008

Hristos si Biserica Sa

Dragostea de Hristos fara dragosea de biserica nu valoreaza mult. Hristos nu are nimic pe pamant decat Biserica Sa. El se declara pe Sine proprietarul bisericii Sale, Stapanul ei, Sotul ei. "Eu voi zidi Biserica Mea" Simtii aici o urma de mandrie si iubire sublima? Tot ce are pe pamant este biserica Sa. O iubeste asa de mult incat a parasit gloria cereasca, sa luat chip de rob, a suferit si a murit doar pentru ea. El nu a murit pentru lumea intreaga, ci doar pentru aceia care cred in El si isi predau viata Lui. Toata lumea ar fi putut intrat in acest plan, asta este altceva, dar practic doar cei ce cred in El sunt ai Lui, doar pentru aceia a murit concret.
Biserica Lui este alcatuita din oameni, "pietre vii", cu care se identifica (cand faceti un lucru unuia din acesti neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le faceti). Sunt unii credinciosi care marturisesc ca il iubesc din inima pe Iisus, insa ei sunt destul de distanti si neinteresati de fratii lui Iisus de langa ei (biserica locala). Ei spun, dar eu iubesc pe Iisus si fac parte din biserica Lui (gandindu-se la cea universala in general). Biserica lui Hristos pentru tine este reprezentata de biserica locala. Pe cea universala nu o poti sluji, nu ii poti da un pahar de apa macar, nu poti sa ii dai hrana cand e flamanda, sa mergi in temnita cand este acolo, dar pe cea locala da!!
Daca nu ne dedicam cu toata dragosea si seriozitatea fata de biserica locala, nu putem spune ca il iubim cu adevarat pe Iisus. El ne va trimite la fratii lui de pe pamant, si e vorba de cei de langa noi! Suntem fatarnici daca incercam sa ne purtam diferit. Unii spun as vrea sa fac ceva deosebit pentru Iisus, si asta este minunat, dar daca lucrurile simple si elementare nu le facem, cum ar fi respectarea programului bisericii, partasia cu fratii in cadrul acestuia, infrumusetand programul prin prezenta si participarea ta activa la el. Este ca si cum ai vrea sa urci la etajul cinci fara sa treci pe la doi si trei.
Luther spunea: "Nu este mai mare cinste pentru muritor decat sa lujeasca mireas lui Hristos, Biserica"

No comments:

Post a Comment