Monday, September 08, 2008


“Cum raspunde in apa fata la fata, asa raspunde inima omului, inimii omului.” Proverbe 27 :19

Suntem foarte obisnuiti sa ne privim in oglinda. De ce? Foarte simplu: privim, constatam si retusam. Ce retusam? Nicidecum chipul din oglinda, ci subiectul propriu-zis. Este chiar interesant acest experiment si l-am putea continua pentru a putea descoperi lectia ce ne-o da oglinda.
Bine zicea cineva : « sa fii foarte atent cand te privesti in oglinda, ca nu cumva sa te sperii ». Cu siguranta oglinda reda ceea ce primeste. Tot asa se intampla si atunci cand te privesti in luciul apei. Esti pieptanat, vesel, zambitor ? Un chip asemanator vei primi in oglindirea apei. Esti posomorat si incruntat ? Atunci…
Textul de astazi face o paralela intre oglinda si inima omului fara sa ne dam seama, influentand pe cei de langa noi, fie prin bucurie si seninatate, fie prin suparare si incruntare.
Acum va rog sa zambim. Ridica sprancenele si indreapta-ti spatele si spune : « Doamne Isuse, ma bucur ca sunt copilul Tau ! »
Asa mai merge. Dar nu este de ajuns. Du-te la cel ce este mai obosit (sa nu spun suparat) si incearca sa-i fii model de bucurie si inseninare.

No comments:

Post a Comment