Sunday, September 07, 2008

Cum isi invata vulturul puiul sa zboare


In Deuteronom 32,11 ni se arata cum lucreaza Dumnezeu cu popotul Sau. Acolo se descrie cum invata un vultur puiul sa zboare.
Vulturii isi fac cuibul pe stanci la intaltime, de acolo vulturul scutura cuibul. Puiul cade in "hau" si tot ducandu-se in prapastie, pentru ca vulturii au casa pe stanca, sus de obicei, puiul incepe din instinct sa dea din aripi, el este stangati la inceput, inconstient, dar miscarile lui incap sa aibe efect si cand el isi da seama de asta, incepe sa invete sa zboare. Unde este mama lui in timpul acesta? Spune textul: deasupra lui. Deci cand puiul invata sa zboare mama nu este departe si el e singur in picaj, ci mama "pica" dupa el, numai ca ea controleaza totul. Cand insa se apropie solul, chiar daca puiul incepe sa simta cand da din aripi si parca este in control, totusi solul se apropie si mama intra sub el, il ia pe aripi si il duce la loc in cuib.

Acest exercitiu ea il repeta de cateva ori cu puiul pana el incepe sa ii placa si sa zboare singur.

Asa isi argumenteaza Dumnezeu modul lui de lucru. Senzatia ta ca te duci in jos, ca esti intr-un picaj ingrozitor nu este reala, dar controlata bine de Dumnezeu, ideea este ca Dumnezeu ti-a scuturat cuibul si el acum "zboara" deasupra ta asteptand ca si tu sa faci ceva, sa dai din aripi si sa inveti sa zbori singru. Trebuie sa ai incredere ca atunci cand se apropie solul, el va veni sub tine si te va lua pe aripi, apoi te va duce in cuib.

Cand iti dai seama de toate acestea incepi sa prinzi curaj si sa colaborezi mai bine cu Dumnezeu in clipele tale de "cadere libera".

No comments:

Post a Comment